RÓLUNK

A Roland Kiadó 2011 óta foglalkozik könyvkiadással. Fő profilunk a gyerekkönyvek, azon belül is mesekönyvek, foglalkoztatók és készségfejlesztők, valamint gyerek ismeretterjesztő könyvek kiadása.

Fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget adjunk magyar tehetségeknek. Kiadónk nem zárkózik el a kezdő, de színvonalas magyar meseíróknak és magyar illusztrátoroknak a felkutatásától, és számukra megjelenési lehetőséget biztosítunk.

Legnépszerűbb mesekönyv sorozatunk, a "Magyar Mesék" sorozat a páratlanul gazdag magyar népmesevilágból merít. A legszebb magyar népmesék, A legszebb mesék Mátyás királyról, A legszebb magyar mesék, A legszebb magyar tündérmesék, A legszebb magyar állatmesék, A legszebb magyar királylányos és királyfis mesék és A legszebb magyar boszorkányos és sárkányos mesék mindegyike a hagyományőrző illusztrációinak köszönhetően nem csak az anyanyelvi neveléshez, hanem a népi hagyományaink bemutatásához is hozzájárulnak .

Az "Olvastad már?" sorozatunkkal a klasszikus gyerekirodalomból merítünk, és célkitűzésünk alapján nem rövidített, hanem teljes verzióban jelentetjük meg ezeket a műveket, egy új, mai nyelvezetű fordításban. A sorozaton belül eddig öt rész, az Óz, a nagy varázsló, a Heidi, A Pinokkió kalandja, A kis herceg, a Bambi és a Varázslatos vakáció jelent meg, de már készül a következő kötet is.

Gyerek ismeretterjesztő kiadványaink között két sorozatunk nagyon népszer: Az én kisenciklopédiám és 60 kérdés és válasz. Ez utóbbinak a Tudtad? Érdekességek Magyarországról című kötete egyedülálló módon mutatja be hazánkat az érdekességei és a páratlan adottságai által, így nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartalmaz új információkat.

 

2013 óta Ericona sorozatnév alatt életmód/ezoterikus könyvek megjelentetésével is foglalkozunk.

2014-ben nyitottunk a szakácskönyvek felé, a Sütemények és desszertek nagykönyve címünk bejutott az Aranykönyv szavazás TOP 10-be a külföldi gasztronómia kategórián belül.

Kiadónk lelkes, fiatal csapata színvonalas kiadványok megjelentetésével folyamatosan próbálja bővíteni az újdonságok körét, és próbálja megszerettetni az olvasást a mesekönyvekhez kapcsolódó meseolvasások és játékos könyvbemutatók által is. Nem véletlenül választottuk mottónknak azt a mondatot, hogy „Repülj velünk, a képzelet varázslatos világába!”, valóban arra törekszünk, hogy kis olvasóinkat egy izgalmas világba, az Olvasás Birodalmába kalauzoljuk el, ahova reményeink szerint felnőttként is gyakran látogatnak majd vissza.